keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Koska se hehku alkaa

15 raskausviikolla mennään jo, hui miten aika menee nopeasti! Vatsakin alkanut jo pömpöttää :)
Ruokahaluttomuus ja sitä seuraava huonovointisuus vaan jatkuu :/ ei ole mitään ruokaa, jota mielellään söisin. Kaikkea pitää ihan väkisin syödä ja pieniä annoksia ettei tule ylös. En ole oksentanut kyllä lainkaan. Mutta luulin jo olon helpottaneen ja viimeistään kun 12 viikkoa täynnä niin alkaa se "ihana odotus". Tosin en kyllä halua valittaa. Olen enemmän kuin onnellinen että raskaaksi minut saatiin!

Kiloja ei oman vaa'an mukaan ole tullut yhtään, samoissa pysynyt. Kuuluisiko tässä vaiheessa jo tullakaan? Tiedän kyllä syöneeni huonosti. Tämä muuttokin rasittaa aika tavalla, voi mikä kaaos meidän kotona nyt onkaan. Pitää vaan malttaa tehdä hiljalleen ja välillä huilata. Ei ne tavarat ja pahvilaatikot mihinkään tästä karkaa :)

Hassua miten nopeasti aika yhtäkkiä hurahti. 12 ensimmäistä viikkoa olivat kyllä ihan kamalaa piinaa! Hoitojen 12 "piinapäivää" ei kyllä olleet mitään tähän kolmen kuukauden jännäilyyn verrattuna.

En vieläkään ole ihan sisäistänyt, että meille ihan oikeasti tulee vauva. Onnittelijoihinkaan en oikein osaa suhtautua, vieonosti vaan kiittelen. En oikein osaa puhua kenenkään kanssa koko raskaudesta. Töissä kun työkaveri kyseli millä viikoilla mennään ja mikä vointi ym menin ihan vaikeaksi, änkytin, enkä tiennyt ensin mitä sanoa. Kerran on yksi tullut, työkaveri hänkin, taputtelemaan vatsaani. Se vasta outoa ja kisallista olikin. Varsinkaan kun mitään vauvavatsaa ei silloin edes näkynyt vielä. Mitään vauvaan liittyvää en ole uskaltanut ostaa vielä. Paitsi sen dopplerin. Tai ei se varmaan uskaltamisesta ole kiinni, en tällä hetkellä pelkää keskenmenoa tai kohtukuolemaa tai muuta sellaista. En vaan pysty käsittämään että minun vatsassani on vauva. Lupasin itselleni etten turhaan murehdi kaikkea, ettei koko odotusaika mene niin, enkä mielestäni murehdikaan. Jotenkin en vaan silti osaa vielä nauttia tästä tilasta. Ja tuntuu niin kovin aikaiselta hankkia vauvalle vielä mitään...

Tällä hetkellä olen sairaslomalla selkäsärkyjen ja alavatsa kipuilun takia. Töissä on ollut tosi rankkaa, ja vatsakipuja on alkanut siellä tulla. Huomenna neuvolalääkärillä käymään, joka tekee sisätutkimuksen ja varmistetaan että paikat pysyy kiinni.

Kiisimy ja pikkuinen rv 14+1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti